• Chantel

BLOEI! Onzeker? Dit gaat je helpen!


Ik weet nog dat er bij ons op de middelbare school een jongen zat die niet moeders mooiste was. Hij zat, net zoals een paar knappe binkies in mijn klas, onder de acne maar door zijn charme en humor zaten wij meiden niet bij de knapste jongen uit de klas maar juist bij hem op schoot. Hij benaderde het leven met opgeheven hoofd en schaamde zich niet voor zijn acne. Hier kunnen wij veel van leren.


Mijn onzekerheid

Ik weet uit eigen ervaring dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan want wat schaamde ik me in die tijd voor mijn eczeem. Na 45 jaar zie je nog steeds aan mijn houding, hoe ik mezelf probeerde te verbergen door mezelf zo klein mogelijk te maken. Ik kan je vertellen dat dit met mijn lengte van 1,75 verdomd lastig was. Mijn eczeem zat namelijk ook vol in mijn gezicht. Elke dag werden we op school in een rij gezet van groot naar klein. Al deed ik nog zo mijn best, elke keer weer werd ik als eerste in de rij gezet. De dag dat een klasgenootje eerder werd geroepen dan ik staat dan ook in mijn geheugen gegrift. Wat was ik blij! Eindelijk niet meer de grootste van de klas dus de aandacht werd niet meer op mij gevestigd. Helaas was dit geluksmomentje van korte duur en was ik binnen no time weer de langste van de klas.


Vetiver

Wat had ik toen graag geweten wat ik nu weet: er zijn essentiële oliën die werken op je gemoed!Een van de fijnste oliën die mij later echt door mijn onzekere tijd heeft geholpen is vetiver olie. Dit is een essentiële olie die je helpt aarden. De vetiver plant is een grassoort die wel drie meter hoog kan worden. Zijn wortels zijn net zo lang en gaan drie meter de diepte in. Uit deze wortels wordt de olie gehaald. Net zoals de wortels zich vast ankeren in de diepte zo zal de geur jou ook ankeren. Via je neuszenuw werken oliën op je gevoel.


Hoe gebruik je een aardende olie

Je gebruikt de olie op de volgende manier. Los een druppel essentiële olie van de vetiver op in vier milliliter vette plantenolie. Neem van dit mengsel weer een tot vijf druppels in je handpalm. Er zijn ook handige rollers om de olie in te doen. Draai dan een keer met de roller over je handpalm. (Let op: gebruik nooit zomaar pure essentiële olie op je huid. Zie hieronder) Maak de olie warm tussen je handen. Plaats je handen rond je neus. Adem diep in door je neus en neem de geur even goed op. Plaats dan je handen op je zonnevlecht. Deze zit ongeveer ter hoogte van je navel. Doe je ogen dicht, adem nog drie keer diep in door je neus en langzaam uit door de mond. Visualiseer nu een doorzichtige koepel om je heen die je kan beschermen.


Bloei op

Stress is een van de grootste triggers voor eczeem. Deze geur, de ademhalingsoefening en de visualisatie zal je ontspannen en kracht geven om de juiste lifestyle (voor jou) te ontdekken. Om je eczeem onder controle te krijgen heb je doorzettingsvermogen nodig. Het feit dat je deze blog leest is al een bewijs dat jij je niet zomaar bij iets neerlegt. Jij neemt de verantwoording in eigen handen. Met de juiste mindset kom jij er wel. Het is jouw lichaam en jouw zoektocht, maar ik loop graag met je mee. Samen staan we sterker! Hoofd omhoog, borst vooruit en bloei op. Jij bent niet je eczeem, psoriasis, couperose, of acne.


Liefs Chantel


Let op

Pure essentiële oliën kunnen de huid irriteren. Er zijn maar enkele oliën die je veilig puur kan gebruiken. Los daarom altijd je essentiële olie op in een vette plantenolie of raadpleeg een deskundige. Vetiver olie is een olie met een hoog gehalte aan sesquiterpenen (dit woord mag je snel vergeten) dit betekent dat het zacht is voor je huid. Je zou van deze olie dan ook een druppel puur in je handen kunnen gebruiken. Om de gevoelige of eczeem huid zo min mogelijk te prikkelen raad ik je toch aan om deze olie op te lossen in een vette plantenolie.

165 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven