• Merel

Corona virus en handeczeem, vier tips om je handen heel en schoon te houden.


In tijden van Corona komen mensen met handeczeem voor een lastig dilemma te staan. Veel je handen wassen is bepaald niet wat je wilt, het regelmatig wassen van je handen maakt je eczeemhanden alleen maar erger. Prima voor de meeste mensen, maar wat te doen met een kwetsbare eczeemhuid. Daar wil je liever echt geen antibacteriële gel op smeren.


Deze tips helpen je handen schoon te houden en de uitdroging te beperken.


1. Vermijd producten met alcohol, dus precies al die antibacteriële gels die je nu overal ziet. Alcohol droogt je huid enorm uit. Alcohol zit in veel soorten zeep en vaak ook in handcrèmes. Dus lees de ingrediëntenlijst goed voor je het product gebruikt. Een uitzondering hierop is Cetearyl Alcohol. Dit is een vettende alcohol en helpt juist je huid vocht vasthouden!


2. Was je handen met lauw water en zeep. Indien mogelijk met antibacteriële zeep, maar als je handen daardoor teveel uitdrogen, kun je ook een zachtere zeep gebruiken. Sebamed heeft een speciale zeep voor gevoelige huid. Een andere optie is de On Guard schuimende handzeep van DoTerra voor gewone zeep die te ruw is voor gevoelige huid. Een derde product dat goede pers krijgt: Babygenics handzeep.


3. Smeer daarna je handen goed in met een handcrème. Een vochtinbrengende crème zorgt dat de vochtbalans in de huid op peil blijft. Bijvoorbeeld de handcrèmes van Dr. Leenarts , Jetske Ultee of Eucerin.


4. Draag een paar katoenen handschoenen als je veel oppervlakten aanraakt, bijvoorbeeld in de trein of in de bus.


Heb jij nog andere tips om je handen schoon én goed beschermd te houden? Laat anderen met handeczeem het weten. Sharing is caring!
ps: de genoemde producten in dit artikel zijn geen geaffilieerde links en uitsluitend gebaseerd op ons eigen onderzoek.

761 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven