Online daten: leuke vrouw met eczeem zoekt leuke man


Wat hebben daten, moeders en huidproblemen met elkaar gemeen? Ze zorgen allemaal voor gênante situaties. Maar juist deze situaties blijken achteraf stiekem de leukste anekdotes te zijn:


Ik vergeet het nooit weer. Het was nu een jaar uit met mijn ex. En 7195 tranen, 243 dramafilms en 31 bakken ijs later, kwam ik tot een besluit: het was weer de hoogste tijd om te daten! En dat heb ik geweten…


Goed, waar vind je tegenwoordig leuke mannen? Een kroegtijger was ik namelijk niet meer. Daarom besloot ik maar op de hippe tour te gaan: online daten! Ik vond al snel een gratis dating site die me wel oké leek. En ik vulde vervolgens mijn profiel in. Tenminste, ik deed een poging. Uiteindelijk kwam mijn (achteraf behoorlijk sneue) tekst neer op iets als: “In de bloei van haar leven; wonend in een blauw huis samen met haar fluffy keeshond; wandelt graag samen met vriendinnen; is wetenschapper; heeft bruin, krullend haar en…


…een heleboel eczeem en onverklaarbare bulten op d’r lijf”, typte ik er opeens nijdig achteraan.


Ik schrok van mezelf. En die laatste zin haalde ik weer snel weg. Maar toch, die huidproblemen. Daar zat ik best wel mee. Sterker nog: het hield (en houdt) me elke dag bezig. Op sommige dagen valt het mee. Maar er zijn ook dagen dat ik blij ben met mijn bak vol camouflagesticks. Wat de huiduitslag vervolgens weer verergert natuurlijk. Maar ja wat moet je dan? Door het leven gaan als Kabouter Plop met zulke vuurrode wangen? Nee dank je. Ik was in de bloei van mijn leven weet je nog.


Foto’s met of zonder huiduitslag?

Maar goed, na de afronding van mijn achteraf-behoorlijk-sneue tekst, moest je ook foto’s uploaden. Ik besloot na lang wikken en wegen, alleen maar foto’s te plaatsen zonder zichtbare eczeem of onverklaarbare vlekken. Ik bedoel, ik zag er toch niet elke dag uit als Kabouter Plop?


Tot mijn grote verbazing rolden de reacties al na een uur binnen. En een dag later stonden er zelfs al 3 dates op de planning. Maar 4 dagen vóór de eerste date, moest ik dringend naar de huisarts. Waarom? Omdat ik weer eens onder de mysterieuze, rode vlekken zat. Uitgerekend nu!


Met huiduitslag en eczeem naar de huisarts: een anekdote

Het positieve van mijn huidproblemen is dat ik daardoor regelmatig naar mijn knappe huisarts moet.


En zo vereerde ik ‘dokter Knap’ dus ook nu weer met een bezoekje. Hij vroeg: “Heb je als kind de mazelen gehad?” Ik had geen flauw idee. Daarom besloot ik mijn moeder maar even te bellen: “Mam, heb ik ooit de mazelen gehad?”


Wat er toen gebeurde, was wel het laatste wat ik verwachtte… M’n moeder barstte namelijk in lachen uit. Ja werkelijk waar. Onzeker hield ik de telefoon een stukje van mijn oor af. Dokter Knap kon haar gelach natuurlijk ook horen. Ik probeerde zelfverzekerd naar hem te glimlachen. Maar ik vrees dat mijn glimlach er meer uitzag alsof ik kampte met ernstige diarree.


Ik vervolgde: “Ehh mam, wat is er zo grappig?” Mijn moeder antwoordde: “Is deze vraag nou echt serieus?” M’n moeke begon me nu een beetje te irriteren: “Mam, ik zit bij de huisarts. Ja natuurlijk is het een serieuze vraag. Had ik nou ooit de mazelen of niet?!”


En wat antwoordde mijn moeder? Dit: “Lieve schat, jij zat altijd onder de eczeem, bulten of vlekken! Een kameel of koe zou nog jaloers op je zijn. Hoe moet ik dan weten of daar de mazelen tussen zaten?” Ik hing op met een zucht. Dokter Knap keek me afwachtend aan. “Ja, ik heb de mazelen gehad”, antwoordde ik maar met een brede glimlach. Hopelijk leek mijn gezichtsuitdrukking dit keer wat minder op een diarree-lijder.


Hormoonzalf smeren en daten maar!

Goed, een date met dokter Knap zat er vast niet in. Maar de hormoonzalf was in ieder geval binnen. Snel smeren, in de hoop dat mijn huid snel zou opknappen. Dan verliepen mijn dates vast vlekkeloos. In dit geval dus letterlijk vlekkeloos.


Helaas liep het anders. De eerste date was een engerd; de tweede date dacht (na het zien van mijn ontstoken eczeem-nek) dat iemand me had geprobeerd te wurgen; en de derde date betrapte me op het camoufleren van de eczeem bij m’n bikinilijn. Maar daarover de volgende keer meer…


Met ecztreem lieve groetjes,

Jules


183 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven